Microsoft viva

In dit nieuwe platform komen communicatie, kennis, onderwijs, resources en inzichten allemaal samen. Met Microsoft Viva is een cultuur (Employee Experience Platform) bevorderd, waarin medewerkers door het gebruik van teams in staat worden gesteld overal hun beste werk te leveren!

Microsoft Viva bestaat uit 4 verschillende modules met ieder een eigen focus:

  1. Viva Connections 
  2. Viva Insights
  3. Viva Learning
  4. Viva Topics
Microsoft-Viva
Microsoft-Viva

Viva Connections

Via deze module wordt Sharepoint direct beschikbaar gesteld in Teams. Dit verbetert de cultuur en communicatie van de organisatie. Door deze tool in teams kan iedere werknemer bij het opstarten direct bij hun eigen of gedeelde documenten en bestanden.

 

Viva Connections levert alleen de infrastructuur om de omgevingen met elkaar te verbinden. Viva connections creëert zelf geen intelligente intranet pagina.

 

Als u hulp nodig heeft om uw Sharepoint Intranet pagina op te zetten, kan DTX u graag helpen.

Viva Insights

Viva Insights helpt werknemers en bedrijven om de productiviteit en het welzijn te verbeteren. Het geeft direct inzicht in uw werkgewoontes aan de hand van gepersonaliseerde adviezen.

 

Viva Insights voegt alle beschikbare data uit Microsoft 365 voor u samen. Deze data komen uit emails, metingen, telefoongesprekken en chats.

 

Viva Insights is beschikbaar op 3 verschillende niveaus:

 

  1. Persoonlijk: Krijg inzicht om uw werkgewoontes te verbeteren. Bijvoorbeeld het bijhouden en volgen van de afspraken met collega’s en het beschermen van je focus tijd.
  2. Mijn Team: Als manager kunt u inzichten krijgen in de samenwerkingspatronen van uw team. Deze patronen zijn leidende indicatoren naar de algemene werknemerservaringen en hun gezondheid.
  3. Mijn Organisatie: Deze inzichten geven u een snapshot van hoe uw bedrijf het doet. U krijgt bedrijfs-wijde resultanten waar u zich op kan focussen.

 

Voor ieder resultaat krijgt u de leidende indicatoren te zien wat belangrijk kan zijn voor uw bedrijf. Vervolgens kunt u besluiten om hier extra aandacht aan te besteden. (Voorbeelden zijn: De veerkracht van de organisatie, betrokkenheid van de medewerkers en verbetering in flexibiliteit).

 

Om gebruik te maken van Viva Insights heeft de gebruiker een Exchange Online Licentie nodig. Voor de inzichten in uw team/ uw organisatie heeft u daarnaast ook Microsoft Workplace Analytics nodig.

 

Voor vragen en advies over Viva Insights of Microsoft Workplace Analytics kunt u bij DTX terecht.

Microsoft-Viva
Microsoft-Viva

Viva Learning

Viva Learning helpt uw organisatie en uw team te blijven ontwikkelen. Het geeft iedere werknemer de mogelijkheid om ‘learnings’ makkelijk te integreren in de werkdag. Viva Insights stelt uw ‘learning’- content direct beschikbaar op één plek.

 

De ‘learning’- content is afkomstig van LinkedIn Learning, Microsoft Learn, externe leveranciers, Learning Management Systems en content uit uw eigen organisatie. Naast de mogelijkheid om zelf te zoeken naar content en/of trainingen, kan uw manager u ook content en/of trainingen toewijzen.

 

Daarnaast maakt Viva Learning ook gebruik van Artificial Inteligence (AI), waarbij het kijkt naar uw persoonlijke profiel en al uw overige activiteiten. Zo blijft Viva Learning up to date om u nieuwe ‘learning’- content en/of trainingen aan te bevelen.

 

Het concept van Viva Learning is al wijdverspreid door Microsoft. Echter is de informatie over de implementatie ervan, of er kosten aan verbonden zitten en wanneer het officieel beschikbaar komt, voor Microsoft Teams gebruikers nog onbekend.

Viva Topics

Viva Topics organiseert automatisch de content en expertise van uw organisatie. Hierdoor wordt het voor iedere gebruiker makkelijk om informatie te vinden en kennis met elkaar te delen.

 

Bij de aanbevolen content en topics wordt er rekening gehouden met privacy controles, beveiliging en Microsoft Graph (AI). Gebruikers kunnen alleen bij content waar ze al toegang tot hebben.

 

Topics is overigens niet alleen beschikbaar in Teams, maar kan ook in andere Microsoft365 applicaties te hulp schieten, zonder te schakelen tussen de verschillende apps. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Topic Cards die onderwerpen samenvatten met alternatieve namen, definities, experts, en aanbevolen resources.

 

In Microsoft Teams is er de mogelijkheid vragen te stellen aan Viva Topics. Wanneer er een antwoord beschikbaar is, wordt deze gelijk gegeven. Zo niet, dan wordt door Viva Topics de expertise van één van uw collega’s gevraagd.

 

Om gebruik te maken van Viva Topics, heb je naast een Microsoft365 licentie ook nog een additionele Viva Topics Licentie nodig.

 

Voor meer informatie en hulp bij de installatie van Viva Topics kunt u contact opnemen met DTX.

 

Wij helpen en adviseren u graag!

Microsoft-Viva

Neem contact op