Universal print de printoplossing voor de moderne werkplek

Universal-print

Het is woensdag, de werkdag begint. Als eerste controleer ik mijn mailbox en ik zie een e-mail van Microsoft met het onderwerp “Welcome to Universal Print!”. DTX is toegelaten tot de Private Preview! Snel plan ik wat tijd in mijn agenda in om kennis te maken met de nieuwe functionaliteit. Ik vraag de juiste licenties aan en ken deze aan mijzelf toe. Op één van onze servers installeer ik de Universal Print connector, doormiddel van deze connector registreer ik onze printers.

Daarna start ik de Azure portal. Het delen van printers gaat zeer snel en eenvoudig. Wel merk ik dat er nog een aantal bugs in Universal Print zitten. Maar dit kan gebeuren in een private preview. Vanzelfsprekend meld ik dit bij Microsoft en krijg antwoord dat dit wordt verholpen in de nieuwe update. Nu eerst zelf een paar dagen testen goed testen. Het toevoegen van de printer is erg eenvoudig. Op mijn werkstation kies ik voor: Instellingen -> Apparaten -> Printers & Scanners Vervolgens druk ik op printer toevoegen. Er wordt vervolgens in mijn cloud omgeving en netwerk gezocht naar printers. Mijn gedeelde cloud printer wordt zichtbaar. Ik klik op de printer en vervolgens op toevoegen.

Daarna start ik de Azure portal. Het delen van printers gaat zeer snel en eenvoudig. Wel merk ik dat er nog een aantal bugs in Universal Print zitten. Maar dit kan gebeuren in een private preview. Vanzelfsprekend meld ik dit bij Microsoft en krijg antwoord dat dit wordt verholpen in de nieuwe update. Nu eerst zelf een paar dagen testen goed testen. Het toevoegen van de printer is erg eenvoudig. Op mijn werkstation kies ik voor: Instellingen -> Apparaten -> Printers & Scanners Vervolgens druk ik op printer toevoegen. Er wordt vervolgens in mijn cloud omgeving en netwerk gezocht naar printers. Mijn gedeelde cloud printer wordt zichtbaar. Ik klik op de printer en vervolgens op toevoegen.

Universal Print connector
Universal Print Printers

Uitproberen nieuwe functies

Vanaf het kantoornetwerk druk ik de eerste pagina af zonder problemen. Nu een andere test: vanuit een ander netwerk een document printen. In de Universal Print portal zie ik dat mijn document verstuurd is naar de printer. Ook dit document wordt netjes afgedrukt. Universal print werkt! Vol enthousiasme rol ik de functionaliteit bij mijn collega’s uit.

Ik ken mijn collega’s de juiste licentie toe en deel vervolgens ook met hen de printer. Daarna vraag ik mijn collega’s om de nieuwe manier van printen te gaan gebruiken.

Tot mijn verbazing kan niet iedere collega de printer zien. Na wat onderzoek blijkt dat sommige collega’s een tweede werk of school account hebben toegevoegd. Nadat ze deze hebben verwijderd wordt ook bij hen de printer zichtbaar. Tot nu toe zijn wij erg tevreden over de nieuwe functionaliteiten.

Add Printer

Universal Print

De publieke preview van de nieuwe functionaliteit zal in Q3 2020 beschikbaar komen. Deze functionaliteit zal vervolgens in Q4 2020 in productie komen. Met de komst van Universal Print is het weer een stukje eenvoudiger geworden om over te stappen naar de Modern Workplace.

Wat is Universal Print nu precies?
Universal Print is een moderne printoplossing die organisaties kunnen gebruiken om hun printinfrastructuur te beheren via cloud services van Microsoft.

Het delen van printers wordt hiermee zeer eenvoudig gemaakt. Universal print is zeker voor Azure AD joined of hybrid joined devices een perfecte manier om printers beschikbaar te maken. De beheerder kent de gebruiker de printer(s) toe waarna zij zelf in staat zijn om de printer op eenvoudige wijze toe te voegen. Daarnaast helpt Universal print de beheerder tijd te besparen met het beheren en installeren van printers.

Is Universal Print voor uw onderneming geschikt?
Universal Print is in principe geschikt voor elke onderneming. Echter heeft het wel een aantal voorwaarden.

  • De Connector moet geïnstalleerd worden op een Windows 10 Pro 1809, Windows 10 Enterprise 1809 of Windows Server 2016 of hoger.
  • Dit systeem moet verbonden zijn met internet en kunnen communiceren met de printer(s).
  • Gebruikers moeten bekend zijn in Azure Active Directory.
  • Minimaal Windows 10 1903 systeem voor de gebruikers van Universal Print.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…
DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!