Meer inzicht en beheersing op bestanden met persoonsgegevens

beheerzing-op-bestanden-met-persoonsgegevens-scaled

TKP

TKP is één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Ruim 3,8 miljoen Nederlanders en 23 fondsen vertrouwen op hun dienstverlening. Met ruim 900 specialisten werkt TKP dagelijks aan het beste digitale pensioenplatform.

Behoefte TKP

Vanuit security office en een privacy project kwam de behoefte naar voren om meer inzicht en beheersing te krijgen op bestanden met persoonsgegevens binnen de ongestructureerde data (persoonlijke- en afdelingsmappen). Een aantal van de wensen:

  • Ondersteuning bij de bepaling van eigenaarschap van data.
  • Inzicht in de locaties en bestanden met persoonsgegevens voor security office en de eigenaren van de data. Om archiveer/opruimprojecten te ondersteunen.
  • De principes ‘least privilege’ en ‘need to know’ naar een hoger niveau te brengen.
  • Een complete audittrail op gebeurtenissen op (gevoelige) data en alerting op verdachte events.

Dienstverlening DTX

Na de kennismaking met DTX bleek hun werkwijze voor implementatie en ondersteuning het beste bij TKP te passen. DTX kwam op ons over als een no-nonsense bedrijf met veel expertise. De verwachtingen die we hadden bij DTX zijn waargemaakt. Deze mening is gedeeld door alle partijen die vanuit TKP betrokken waren bij de implementatie van Varonis. De implementatie is soepel gegaan en de problemen die we onderweg tegenkwamen zijn snel opgelost. Het is ook gebleken dat DTX tijdig en adequaat reageert bij technische en functionele vragen vanuit TKP. DTX heeft ons ook geholpen met het aantonen van de business waarde richting de privacy projectleden en stakeholders vanuit de business. Wat zeer waardevol is geweest. Bij de implementatie van Varonis heeft DTX het vertrouwen gewonnen als een van de vaste leveranciers voor TKP op het gebied van security oplossingen. We zijn dan ook al begonnen met het verkennen van een mogelijk volgende samenwerking met DTX.

Martijn Oosterveld, Security Officer – TKP

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

Met de ‘Microsoft Advanced Specializations’ ontwikkeld Dutch Technology eXperts zich verder op de Microsoft Security partner status, het resultaat van 25 jaar partnership met Microsoft.
Merry Christmas & Happy new year!

Merry Christmas & Happy new year!

Als eXperts van DTX kijken we terug op een bijzonder mooi jaar en fijne samenwerking. Wij kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking in 2024. Feestelijke groet van alle…
Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Vanwege de toenemende afhankelijkheid van technologie in onze samenleving streeft de Europese Unie naar een Europees cybersecuritybeleid.