Intune de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft

windows-intune-logo (1)

Intune (onderdeel van de Enterprise Mobility & Security suite) is een oplossing van Microsoft voor op cloud gebaseerde mobile device management (MDM), mobile application management (MAM) en computer management gecombineerd in één dienst. Intune maakt direct gebruik van Azure Active Directory waar alle (bedrijf)accounts en de informatie daarvan gehuisvest zijn. Op deze manier kan je specifiek voor deze bedrijfsaccounts de toegang en regels bepalen op meerdere soorten besturingssystemen en apparaten zoals Windows, Android en iOS; en dit alles kan je doen vanuit de Azure web-portal.

microsoft intune blog 768x327 1

Rond het derde kwartaal van 2015 is Intune begonnen aan zijn reis als de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft. Microsoft zag een overeenkomstige toename in het bedrijfsgroeiresultaat en de backend operaties. Er zijn maatregelen getroffen, maar Microsoft wilde een voorsprong nemen om op schaal de drukte van services voor te zijn. In de maanden erna zijn er dan ook belangrijke keuzes gemaakt m.b.t. veranderingen in de manier waarop de services worden ontworpen en beheerd.

Tegen april 2016 waren de resultaten nog steeds zeer bemoedigend. Er was een enorme verbetering in de clusterstabiliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Dit werd ook gevoeld door de klanten, zij gaven zeer positieve reacties op de verbeteringen die zijn aangebracht in de betrouwbaarheid en in de stabiliteit van Intune.

Vandaag de dag bevinden de meeste services van Intune zich nog steeds continu onder de oranje lijn qua performance en blijft Microsoft de capaciteitsplanningsmodellen voortdurend evalueren en onderzoeken.

DTX is Microsoft Gold partner op het gebied van Enterprise Mobility and Security en beheert op dit moment meer dan 6000 verschillende mobiele apparaten binnen Intune voor verschillende klanten. Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe Intune jouw business meer kan vormgeven? Neem dan contact op met contact@dtx.nl.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…
DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!