Delen van documenten in OneDrive en SharePoint

onedrive-1536x1025

In OneDrive en SharePoint kunt u bestanden delen met mensen binnen en buiten uw organisatie. Met een centrale instelling in Office365 kunt u bepalen met wie er kan worden gedeeld en hoe deze personen met de data om kunnen gaan. Als er in uw OneDrive of SharePoint omgeving persoonlijke of vertrouwelijke informatie is opgeslagen en er wordt gebruikgemaakt van delen. Dan is de standaard instelling voor u waarschijnlijk niet wenselijk. Er zijn vier instellingen mogelijk:

Extern delen OneDrive en SharePoint

De standaard instelling is Iedereen. Dit zorgt ervoor dat bij het delen de externe ontvanger een specifieke link ontvangt. Via deze link kan het bestand direct worden geopend, zonder authenticatie. De externe ontvanger kan de link vervolgens verder verspreiden naar derden, welke het bestand ook zonder authenticatie kunnen openen.

Uitleg van de andere instellingen

Alleen personen in de organisatie. Delen met personen buiten de organisatie is volledig uitgeschakeld.
Bestaande externe gebruikers. Delen met personen buiten de organisatie is toegestaan mits deze voorkomen in de globale adreslijst.

Net als bij Iedereen krijgt de externe ontvanger een link toegestuurd. Bij het openen van deze link zal er een tweede e-mail gestuurd worden met een toegangscode en zonder deze toegangscode kan het bestand niet worden geopend. Deze tweede e-mail zorgt ervoor dat de ontvanger de link wel verder kan verspreiden, maar dat andere ontvangers het bestand niet kunnen openen.
Nieuwe en bestaande externe gebruikers. Is hetzelfde als Bestaande externe gebruikers, maar de externe persoon hoeft niet voor te komen in de adreslijst.

Conclusie

DTX raadt aan om de instelling te wijzigen naar: Nieuwe en bestaande externe gebruikers. Met deze instelling behouden gebruikers de mogelijkheid om bestanden te delen met externe ontvangers, maar wordt voorkomen dat verdere verspreiding eenvoudig mogelijk is.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

Rutger en Julian van Sijp (Bluebird & Hawk) presenteerde over 'NIS2 Technical Readiness - Do's and Dont's from the field bij Experts Live Netherlands in Nieuwegein. In 50 minuten namen…
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…