Business Analytics

Niet meer zoeken, maar gewoon beschikbaar zo vaak en in de vorm zoals jij dat wenst. Dus laat data voor jou werken door samen met onze eXperts een omgeving te creëren waarin data en inzichten voor iedereen (die dat betreft) beschikbaar zijn.

Verbinden

Data bereikbaar en toegankelijk maken voor iedereen

Om iets met je data te kunnen doen, moeten we de data uit verschillende bronnen eerst bij elkaar brengen in één systeem en omzetten naar het juiste format. Vervolgens kun je grote hoeveelheden data aan elkaar koppelen en gebruiken. Data verbinden is niet eenvoudig en kost veel tijd, zeker in eerste instantie. Wij kunnen je helpen koppelingen te maken tussen bronnen van jouw data en een dataplatform. Vervolgens gaan we je data opschonen (filteren), consolideren (organiseren) en modelleren.

 

Data organiseren is een (allesbehalve spannend, maar wel belangrijk) onderdeel van het proces, waarbij we in feite het knippen en plakken in Excel wegnemen bij je medewerkers. Dit hele stukje data-organisatie kunnen we automatiseren.

Verbinden-scaled
Visualiseren-scaled

Visualiseren

Goede visuals zeggen meer dan 1000 woorden

Zodra je data verzameld en georganiseerd verbonden is, kunnen we het visualiseren. Dit doen we om het inzichtelijk te maken: mensen kunnen met een database vol cijfers vaak alsnog niet zoveel. Als data visueel is, vertelt het een verhaal en kan ons brein het beter en veel sneller verwerken. Daarom is data voor je medewerkers een stuk makkelijker te interpreteren en gebruiken als het visueel gemaakt wordt. Wij kunnen je dat uit handen nemen door rapporten of dashboards te maken. Bij een rapport maken we een momentopname van de data en duiken we er diep in, bijvoorbeeld in de financiële data van een bepaalde periode, voor de CFO. Bij dashboards maken we een visuele presentatie van data van verschillende afdelingen die voor die specifieke medewerker interessant zijn.

(Inter)actie

Data als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering​

Natuurlijk is een rapport of dashboard met (visueel gemaakte) data enorm waardevol. Als je dit eerst moet opvragen, gaat daar uiteraard wat tijd overheen. Het is nog veel waardevoller als je medewerkers dagelijks, wekelijks, maandelijks (of met een andere frequentie) automatisch de voor hen relevante data – gevisualiseerd en wel – voor hun neus krijgen.

 

Dat kunnen we voor je realiseren met data-interactie. Dan krijgt elke medewerker op het juiste moment de juiste informatie op zijn scherm. Op elk gewenst moment, specifiek afgestemd op die gebruiker.

 

We kunnen ook een koppeling integreren waarmee je zelf input kunt geven aan de data. Toekomstscenario’s uitwerken, opmerkingen plaatsen voor collega’s, en prognoses doen, bijvoorbeeld.

interactie-scaled

De platformen die we gebruiken

Neem contact op