Hoogtepunten securityteam 2019

Nu de kerstdagen weer voorbij zijn en we toewerken naar de laatste dag van het jaar wil ik graag even terugkijken op het jaar, wat waren nu eigenlijk de hoogtepunten van het securityteam in 2019?

Januari

Melvin start als tweede teamlid bij het securityteam, vrij snel daarna stuiten we op Modlishka, Melvin duikt erin en binnen de kortste keren hebben we een werkende demo omgeving en trekken wij aan de bel bij regionale en landelijke media. Een artikel in de landelijke en regionale kranten en op Cqure is een feit. Nog steeds is onze blog de tweede hit op google een schitterende binnenkomer van Melvin.

Februari

Ilyaaz en Nassim starten als stagiaires bij het securityteam en starten hun stage met een onderzoek naar het toepassen van de Microsoft Security Compliance Toolkit op windows systemen en het effect hiervan wordt gemeten. Conclusie, het aanvalsoppervlakte kan aanzienlijk worden verkleind met een aantal vrij eenvoudige stappen.

Maart

Samen met Melvin en Stefan stappen we in het vliegtuig naar het zonnige Lissabon voor de Rapid7 Summit, we worden bijgepraat over de ontwikkelingen in het platform en de verschillende oplossingen.

April

We voegen Lepide toe aan het portfolio. Met het toevoegen van Lepide Auditor hebben we een toegankelijke oplossing die inzichtelijk maakt wat er gebeurt met de data van een organisatie over de verschillende platformen heen. Daarnaast behalen we de hoogste partner status bij Rapid7. Ook mogen we dankzij Cylance deelnemen aan de grootste internationale cybersecurity oefening Locked Shields.

Mei

Bluekeep een kwetsbaarheid in het RDP-protocol van Windows wordt gepubliceerd. Gezien EternalBlue ons nog helder op het netvlies staat besluiten wij Nederlandse systemen actief te scannen op deze kwetsbaarheid. Ruim 6000 systemen zijn kwetsbaar en rechtstreeks via het internet te benaderen.

Juni

De stageperiode van Ilyaaz en Nassim komt tot een einde. Ilyaaz zal per augustus het securityteam komen versterken terwijl hij daarnaast parttime start aan een cybersecurityopleiding aan de HVA. Nassim brengen we in contact met een detacheerder waarna ook hij kan starten met zijn carrière. Juni is tevens de maand dat we starten met de periodieke DTX-update waar we organisaties bijpraten over de onderwerpen die ons bezig houden.

Juli

We leggen de laatste hand aan onze implementatie flyers waarmee organisaties voor een vaste prijs een oplossing uit ons portfolio geïmplementeerd krijgen. Hierdoor wordt het direct duidelijk wat je mag verwachten en voor welke prijs.

Augustus

Ilyaaz start in het securityteam en verder een vrij rustige maand dankzij de vakantieperiodes.

September

Wederom uitbreiding binnen het securityteam in de vorm van Danny! Daarnaast staat de maand in het teken van de audit en komt de referentie case van Voogd & Voogd op de website, eentje waar we bijzonder trots op zijn.

Oktober

Samen met Lepide staan we twee dagen op Infosecurity in Jaarbeurs Utrecht. Ook lanceren we deze maand twee whitepapers namelijk “Azure Sentinel Versus InsightIDR” enhoe werkt bitlocker?”. Dit is tevens de maand dat we MSSP worden voor Cylance, waarmee we nog makkelijker onze klanten kunnen beschermen tegen kwaadaardige software.

November

We zijn officieel ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd voor ons gehele portfolio. Van professional services tot managed security services! We lanceren tevens onze vergelijking sheets voor endpoint protection oplossingen om organisaties te helpen een keuze te maken.

December

We publiceren een tutorial waarin we uitleggen hoe de honeypots van rapid7 op hyper-v en azure gedraaid kunnen worden. Ook maken we de balans op, dit jaar hebben wij dertig organisaties mogen helpen waaronder verzekeraars, banken en zorginstellingen bij hun uitdagingen op het gebied van cybersecurity. Van het leveren van licenties tot de implementatie en het geven van trainingen. Ook hebben we onze eerste Managed Detection and Response klant mogen verwelkomen.

Maar naast dit alles hebben wij vooral heel veel plezier gehad. Bedankt aan iedereen die ons afgelopen jaar het vertrouwen heeft gegeven. Een hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

We make IT

Wilt u een IT partner die met u mee denkt en het beste uit uw IT omgeving haalt?
Dan bent u bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak

We make IT

Wil jij een IT partner die met je mee denkt en het beste uit jouw IT omgeving haalt?
Dan ben je bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak