Mohammed over het behalen van zijn MS-100 certificaat

MO-MS100

Bij DTX werken alleen maar eXperts en om dat aan te tonen motiveren we collega’s verder te ontwikkelen en hun kennis te toetsen. Zo kunnen wij altijd de nieuwste technieken aanbieden en met de meest geschikte oplossing te komen voor onze klanten. Afgelopen maand heeft Mohammed zijn MS-100 certificaat behaald. In dit artikel lees je waarom hij hiervoor gekozen heeft, wat hij hiervoor moest doen en wat zijn toekomstplannen zijn. 

Wat houdt het MS-100 certificaat in?

“Het MS-100 certificaat staat voor Microsoft 365 Identity and Services. Personen die dit certificaat hebben behaald hebben bewezen kennis te hebben over het uitvoeren van de volgende technische taken: een Microsoft 365-tenant implementeren en beheren; plannen en beheren van gebruikersidentiteit en rollen; toegang en authenticatie beheren; en het plannen van Microsoft 365-workloads en -toepassingen.” 

Waarom heb je dit certificaat gehaald? 

“Dit is een van mijn doelen van wat ik wil doen, Office 365 beheren. Bij mijn sollicitatie heb ik aangegeven dat ik graag mijn kennis wil verbreden en toetsen door het behalen van Microsoft Certificaten. Samen met DTX heb ik toen een leertraject opgezet waarbij we een plan hebben gemaakt waarbij ik diverse certificaten kan halen in de loop van de tijd. Naast Microsoft 365 wil ik ook expert worden in Microsoft Endpoint (Intune). Hiervoor zal ik andere examens moeten halen.” 

“Ik heb me een week lang opgesloten als Sméagol om elke dag minimaal 2 uur te leren voor het examen.” 

Wat heb je moeten doen om het MS-100 certificaat te halen?  

“Voor het behalen van het MS-100 examen heb ik veel moeten studeren. Dit heb ik op verschillende manieren gedaan. Zo heeft DTX geregeld dat ik een week lang op cursus kon om klassikaal les te krijgen. Daarnaast heb ik ook gebruik kunnen maken van een online leerboek die ik ontving tijdens de cursus en de ‘free learning course’ van Microsoft via hun website. Ik heb me een week lang opgesloten als Sméagol om elke dag minimaal 2 uur te leren voor het examen. Naast het studeren in mijn eigen tijd heb ik ook de mogelijkheid gekregen om tijdens werktijd uren te blokken voor het studeren.” 

Wat heb je geleerd van de MS-100 trainingen? 

“De trainingen en het examen hadden veel raakvlakken met het werk dat ik nu al doe. Dit hielp natuurlijk ontzettend met het leren. Tijdens de trainingen kwamen er onderwerpen naar boven zoals het beheren en inrichten van Microsoft 365, Microsoft Exchange, SharePoint, Security en Compliance. Je leert ook hoe je bepaalde policies moet instellen voor bijvoorbeeld Anti-spam of Threat Protection.” 

Nu je het MS-100 certificaat hebt gehaald, wat zijn de vervolgstappen? 

“Nu ik het MS-100 certificaat in de pocket heb wil ik gelijk doorgaan voor het MS-101 certificaat. Dit is namelijk een vervolg op het MS-100 certificaat. Daarnaast heb ik samen met DTX een leerplan opgesteld om in de toekomst ook de MD-100 en MD-101 certificaten te behalen die meer ingaan Windows 10/11 en het deployen/ managen van Endpoint (Intune). Vervolgens lijkt mij de MS-700 die verder ingaat op Microsoft teams mij ook heel interessant. Een mooi vervolg op de MS-700 is dan de MS-720 en MS-740. Maar eerst maar eens kijken hoe de MS-700 bevalt.” 

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…
DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!