Whitepaper

Zero Trust

Vanaf Maart 2020 hebben we een digitale versnelling gezien die zijn gelijke niet kent. Iedereen moest van de een op de andere dag thuiswerken. Alle headsets bij de grote webshops waren in no-time uitverkocht en de IT-afdeling maakte overuren om thuiswerken te faciliteren.

trust-zero-blog-1
whitepaper-Zero-Trust-mock-up

Never waste a good crisis!

Een crisis is echter ook een uitgelezen kans om op een hoog tempo zaken ten goede te veranderen.

“NEVER WASTE A GOOD CRISIS!”

Als we het woord ‘crisis’ op Wikipedia opzoeken dan staat daar: “Een crisis (meervoud: crises) is een noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel (van welke aard dan ook) ernstig verstoord raakt.” Etymologisch komt het woord voort uit het (oud)Griekse werkwoord κρινομαι (krinomai) met de betekenissen: scheiden, schiften, onderscheiden, beslissen, beslechten, richten en oordelen. Zo bezien, is een crisis een ‘moment van de waarheid’, waarop een beslissing moet worden genomen die van grote invloed is op de toekomst.”

Tijdens een crisis worden we vindingrijk en zien we mogelijkheden die we anders hadden laten liggen. Een van de opties om veiliger met ‘het nieuwe normaal’ van het thuiswerken om te gaan, is door de architectuurprincipes van zero trust te implementeren. In deze blog wordt duidelijk hoe een ‘op Microsoft technologie gebaseerde zero trust- architectuur ‘ eruit ziet en waarom het een goede oplossing is voor de grote risico’s, die mede door het plotseling thuiswerken van medewerkers, zijn geïntroduceerd.

Er moet wat veranderen. De ‘traditionele’ benadering voldoet niet meer.

De gehele tekst is hiernaast te downloaden. De blog laat zien welke stappen u kunt nemen om, relatief laagdrempelig, een zero-trust benadering in uw infrastructuur te implementeren.

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper