Veilige e-mail begint bij jezelf

DMARC-Analyzer-scaled

Voor een bedrijf is niets zo vervelend als spam of phishing berichten die namens de bedrijfsnaam worden verstuurd. Het levert reputatieschade op en kan verstrekkende gevolgen hebben. Voor relaties en/of het vertrouwen dat relaties in het bedrijf hebben.

Hackers en ‘Phishers’ worden steeds inventiever en de mails die ze versturen zijn vaak heel moeilijk van eerlijke berichten te onderscheiden. De tijd van ‘in slecht Engels geschreven berichten’ is definitief voorbij!

Er is een veelvoud aan termen (phishing, whaling, spear-phishing, smishing, vishing en social media phishing) voor deze aanvallen die allemaal doelen op hetzelfde; het onder valse voorwendselen trachten om geld buit te maken van slachtoffers.

Hoe voorkom je phishing vanuit jouw naam

Door middel van technische maatregelen als DMARC/DKIM en SPF kan het phishers onmogelijk gemaakt worden om nog namens uw bedrijf e-mail te verzenden. Daarnaast heeft een correcte implementatie van deze maatregelen als neveneffect dat de e-mail van jouw bedrijf een veel hogere mate van aflevering krijgt. Vanzelfsprekend kunnen de specialisten van DTX deze maatregelen bij jouw bedrijf implementeren! Dit is echter slechts een klein deel van de maatregelen die je als bedrijf dient te treffen.

mailflow voor veilige e mail

Hoe verweer je jouw bedrijf tegen phishing aanvallen

Het beschermen van het eigen bedrijf is een stap in de goede richting. Maar beschermt je nog niet tegen de aanvallen die direct op jouw bedrijf en jouw medewerkers worden uitgevoerd. Hier zijn de eigen medewerkers de beste verdedigingslinie. DTX heeft een eigen in-house tool ontwikkeld waarmee we phishing attacks kunnen simuleren. Op deze wijze wordt bewustheid bij de medewerkers gecreëerd. En achteraf worden deze acties opgevolgd door bewustzijnstrainingen.

Benieuwd hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen? Om optimaal beschermd te zijn tegen deze aanvallen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag!

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

Rutger en Julian van Sijp (Bluebird & Hawk) presenteerde over 'NIS2 Technical Readiness - Do's and Dont's from the field bij Experts Live Netherlands in Nieuwegein. In 50 minuten namen…
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…