OneDrive herstel van bestanden ook bij ransomware besmetting

onedrive-1536x1025

Microsoft heeft eerder dit jaar een Onedrive functie geïntroduceerd die het gemakkelijker maakt om te herstellen van ransomware aanvallen.

Gebruikers van OneDrive kunnen ‘File restore/Bestandsherstel‘ gebruiken om eenvoudig bestanden van elk gewenst moment in de afgelopen 30 dagen te herstellen. Als u per ongeluk een bestand verwijdert, kunt u het herstellen, of als u een paar foutieve wijzigingen aanbrengt en wilt teruggaan naar een eerder automatisch opgeslagen kopie.

Als OneDrive massale mutaties van cloudbestanden detecteert, waarschuwt Microsoft gebruikers via een e-mail of een melding op uw mobiel of desktop en kunt u met een herstelproces snel een herstel uitvoeren.

Naast deze herstelfunctie voor bestanden, heeft Microsoft ook wachtwoordbeveiligde koppelingen binnen Onedrive toegevoegd. Voor het delen van bestanden in OneDrive kunt u nu gebruik maken van verschillende beveiligingsopties. Het is mogelijk om koppelingen aan specifiek geselecteerde personen beschikbaar te stellen. U wordt dan ook op de hoogte gebracht als deze persoon de door u verstuurde link heeft gebruikt om het bestand te openen. Het gebruik van zogenaamde ‘anonieme’ Gastkoppelingen, waarmee een ieder die beschikt over de koppeling het bestand kan openen raden wij ten zeerste af in zakelijke omgevingen. Het is mogelijk om voor alle gebruikers in uw organisatie deze optie uit te schakelen, delen kan dan enkel nog beveiligd. Hiermee biedt u een goed alternatief aan voor de publiek beschikbare filesharing diensten, zoals wetransfer, zonder dat u de grip op uw data verliest.

Wilt u meer weten over het veilig gebruiken van OneDrive binnen uw organisatie? Neem dan contact op met samenwerken@dtx.nl

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

Met de ‘Microsoft Advanced Specializations’ ontwikkeld Dutch Technology eXperts zich verder op de Microsoft Security partner status, het resultaat van 25 jaar partnership met Microsoft.
Merry Christmas & Happy new year!

Merry Christmas & Happy new year!

Als eXperts van DTX kijken we terug op een bijzonder mooi jaar en fijne samenwerking. Wij kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking in 2024. Feestelijke groet van alle…
Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Vanwege de toenemende afhankelijkheid van technologie in onze samenleving streeft de Europese Unie naar een Europees cybersecuritybeleid.