InsightIDR make-over

InsightIDR platform van Rapid7 ondergaat ‘make-over’

Rapid7 voert belangrijke product- en prijsveranderingen door aan het InsightIDR Platform. Hier brengen wij u graag in meer detail van op de hoogte.

Door het beschikbaar stellen van drie edities van het InsightIDR platform komt Rapid7 tegemoet aan een langer gekoesterde wens vanuit eindklanten. Afhankelijk van hoe de security volwassenheidsbehoefte van een klantorganisatie eruitziet kan straks een perfect bijpassende editie van het platform worden gekozen. Rapid7 speelt hiermee in op:

• Behoefte naar meer flexibiliteit;
• Betere aansluiting met de roadmap van klantorganisaties;
• Beter voorspelbare kosten per asset;

Let op, deze veranderingen brengen ook prijswijzigingen met zich mee.

De veranderingen hebben op dit moment alleen betrekking op InsightIDR. Er is niets bekend over eventuele wijzigingen voor de andere producten van Rapid7.

De aanloop naar de veranderingen

Vanaf het moment dat UserInsight was gelanceerd in 2013 hebben er continu investeringen plaats gevonden in de doorontwikkeling van het InsightIDR platform. Dit heeft uiteindelijk ook geleid tot de status van “leader” in het Gartner Quadrant van SIEM-oplossingen.

Echter, nadat in 2016 InsightIDR gelanceerd was en de focus vooral op productontwikkeling lag, heeft Rapid7 gaandeweg gemerkt dat zij wellicht te weinig aandacht besteden aan hoe eindklanten InsightIDR verkrijgen. De vraag was of die manier nog goed past bij de huidige tijd en behoeften.

IDR beschikbaar in drie “smaken”

In plaats van 1 versie van InsightIDR met diverse add-on mogelijkheden kan je straks kiezen uit 3 “smaken”, te weten; Essential, Advanced en Ultimate. Hieronder een beknopte weergaven van de verschillen.

Hieronder een volledig overzicht van alle functionaliteiten per bundel:

Uitrol & tijdslijnen

Nieuwe InsightIDR klanten
Voor geheel nieuwe InsightIDR klanten zal de lancering gefaseerd verlopen waarbij de beschikbaarheid van Advanced en Ultimate er vanaf juni 2021 is. De

Essential bundel is naar verwachting beschikbaar vanaf het derde kwartaal 2021 (begin oktober).

Bestaande InsightIDR klanten
Bestaande InsightIDR klanten kunnen uitbreidingen op hun huidige subscription tot en met september 2021 gewoon blijven bestellen. Per 1 oktober zullen ook zij de nieuwe bundels dienen te bestellen bij eventuele uitbreidingen.

Dat betekent dat vanaf het begin van het 4e kwartaal 2021 bestaande klanten op basis van de aanwezige InsightIDR functionaliteiten hun subscriptions gaan verlengen o.b.v. de Advanced of Ultimate bundel. DTX begeleidt en adviseert onze klanten uiteraard (tijdig) bij de verlenging.

Prijswijziging

Dat de prijzen voor de 3 bundels gaan wijzigen per 1 oktober ’21 staat vast. Alleen wat die prijzen exact gaan zijn is nog niet definitief bekend. Klanten die nu nog geen InsightIDR hebben en daardoor een nieuwe klant zijn, gaan sowieso per 1 oktober met de nieuwe prijzen te maken krijgen. Ditzelfde geldt voor het minimum afname aantal van 250 stuks.

Huidige InsightIDR klanten worden ‘case per case’ vooraf geïnformeerd over de migratie naar de nieuwe bundels en wat dit qua kosten voor hen betekent.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in wat dit voor uw organisatie gaat betekenen. Vanzelfsprekend helpen onze eXperts u graag. Laat het in dat geval weten via onze collega Rudi Bakker, via Rudi@DTX.nl of 06-12 1134 40.

We make IT

Wilt u een IT partner die met u mee denkt en het beste uit uw IT omgeving haalt?
Dan bent u bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak

We make IT

Wil jij een IT partner die met je mee denkt en het beste uit jouw IT omgeving haalt?
Dan ben je bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak