Microsoft phone system en direct routing

Microsoft-Phone-System-en-Direct-Routing-768x263-1

Sinds vorig jaar is het in Nederland mogelijk om Office 365 uit te breiden met Microsoft Phone System. Met deze uitbreiding kunnen Office 365 gebruikers voorzien worden van een telefoonnummer waarna ze – met een Skype for Business of Teams client – kunnen bellen en gebeld kunnen worden. Voor bedrijven met eenvoudige telefonie behoeften is dit een hele mooie, flexibele en goedkope oplossing. De PBX kan de deur uit!
Als de omgeving iets complexer wordt; bijvoorbeeld door analoge telefoniesystemen die niet gemigreerd kunnen worden (lifttelefoon, deurtelefoon etc..), of een nummerplan dat niet omgezet kan worden naar Office 365, dan is een ingewikkeldere omgeving/migratie nodig en vervallen veel voordelen van Microsoft Phone System.
Gelukkig is er nu Direct Routing!

Wat is Direct Routing?

Met Direct Routing is het mogelijk om lokale telefonie te koppelen aan Office 365 en een hybride omgeving te creëren.

In onderstaand diagram staat uitgelegd hoe dit werkt.

Microsoft Phone System en Direct Routing 768x263 1

Het is niet meer nodig om nummerblokken te migreren naar Office 365 of Skype CCE (Cloud Connector Edition) te implementeren. De huidige SIP-trunk wordt gekoppeld aan een Session Border Controller/SBC, deze communiceert vervolgens met Office 365 over het internet. Analoge telefoniesystemen welke niet gemigreerd kunnen worden naar Office 365 blijven on-premise, aangesloten op de SBC (of PBX).

Door de SBC blijft het telefonie verkeer tussen on-premise en Office 365 intern.

Wat hebben bedrijven nodig?

  • Een gecertificeerde Session Border Controller/SBC. Momenteel Audiocodes, Anynode of Sonus.
  • Een Office 365 Phone System License per gebruiker. Deze is inbegrepen in een Office 365 E5 licentie, en als add-on verkrijgbaar voor Office 365 E3 en Office 365 E1 licenties.
    • Een Phone System License is niet beschikbaar voor Business en Business Premium
  • Microsoft Teams Client. Direct Routing ondersteunt geen Skype for Business clients.

Wij zien in Direct Routing veel toegevoegde waarde voor onze klanten en zijn druk bezig met testen om ervaring op te doen. Geïnteresseerd in wat Direct Routing voor uw organisatie kan beteken? De Dutch Technology eXperts realiseren graag uw implementatie en nemen al uw zorgen uit handen!

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

NIS2 Technical readiness” - Do’s en Dont’s from the field’.

Rutger en Julian van Sijp (Bluebird & Hawk) presenteerde over 'NIS2 Technical Readiness - Do's and Dont's from the field bij Experts Live Netherlands in Nieuwegein. In 50 minuten namen…
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…