Microsoft phone system en direct routing

Microsoft-Phone-System-en-Direct-Routing-768x263-1

Sinds vorig jaar is het in Nederland mogelijk om Office 365 uit te breiden met Microsoft Phone System. Met deze uitbreiding kunnen Office 365 gebruikers voorzien worden van een telefoonnummer waarna ze – met een Skype for Business of Teams client – kunnen bellen en gebeld kunnen worden. Voor bedrijven met eenvoudige telefonie behoeften is dit een hele mooie, flexibele en goedkope oplossing. De PBX kan de deur uit!
Als de omgeving iets complexer wordt; bijvoorbeeld door analoge telefoniesystemen die niet gemigreerd kunnen worden (lifttelefoon, deurtelefoon etc..), of een nummerplan dat niet omgezet kan worden naar Office 365, dan is een ingewikkeldere omgeving/migratie nodig en vervallen veel voordelen van Microsoft Phone System.
Gelukkig is er nu Direct Routing!

Wat is Direct Routing?

Met Direct Routing is het mogelijk om lokale telefonie te koppelen aan Office 365 en een hybride omgeving te creëren.

In onderstaand diagram staat uitgelegd hoe dit werkt.

Microsoft Phone System en Direct Routing 768x263 1

Het is niet meer nodig om nummerblokken te migreren naar Office 365 of Skype CCE (Cloud Connector Edition) te implementeren. De huidige SIP-trunk wordt gekoppeld aan een Session Border Controller/SBC, deze communiceert vervolgens met Office 365 over het internet. Analoge telefoniesystemen welke niet gemigreerd kunnen worden naar Office 365 blijven on-premise, aangesloten op de SBC (of PBX).

Door de SBC blijft het telefonie verkeer tussen on-premise en Office 365 intern.

Wat hebben bedrijven nodig?

  • Een gecertificeerde Session Border Controller/SBC. Momenteel Audiocodes, Anynode of Sonus.
  • Een Office 365 Phone System License per gebruiker. Deze is inbegrepen in een Office 365 E5 licentie, en als add-on verkrijgbaar voor Office 365 E3 en Office 365 E1 licenties.
    • Een Phone System License is niet beschikbaar voor Business en Business Premium
  • Microsoft Teams Client. Direct Routing ondersteunt geen Skype for Business clients.

Wij zien in Direct Routing veel toegevoegde waarde voor onze klanten en zijn druk bezig met testen om ervaring op te doen. Geïnteresseerd in wat Direct Routing voor uw organisatie kan beteken? De Dutch Technology eXperts realiseren graag uw implementatie en nemen al uw zorgen uit handen!

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?

Vanwege de toenemende afhankelijkheid van technologie in onze samenleving streeft de Europese Unie naar een Europees cybersecuritybeleid.
Klanten van DTX supporten HackShield

Klanten van DTX supporten HackShield

Zoals inmiddels breder bekend is DTX betrokken bij het initiatief van HackShield. Een supergaaf initiatief die jonge kinderen op een spelende manier cyberweerbaar maakt.
Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Voor 2023 wensen wij jullie toe dat jullie dromen uitkomen en dat we er met elkaar weer een geweldig jaar van mogen maken!