IT’er automatiseer je patches en bespaar tijd (en geld)

Patchmanagement-scaled

Hoeveel tijd gaat er in een patch of update zitten? De meeste IT’ers zeggen in eerste instantie dat dit meevalt, want in veel gevallen zijn de werkzaamheden niet gecompliceerd. Een bijkomend nadeel is dat de werkzaamheden daardoor ook weinig uitdaging met zich meebrengen, en dus al snel onderaan het prioriteitenlijstje belanden. Met alle gevolgen van dien.

Bij veel organisaties zijn updates en patches niet goed op orde, omdat er geen vaste werkwijze of overzicht is. Vaak wordt de urgentie niet gevoeld en onderschatten organisaties hoeveel tijd ze jaarlijks, of zelfs maandelijks, kwijt zijn aan dit soort werkzaamheden. Daarom brengen we bij organisaties eerst in beeld hoeveel updates en patches er gemiddeld zijn, wat de achterstand is en maken we op basis van deze informatie een businesscase. Daarin laten we zien hoeveel tijd er gemiddeld gemoeid gaat met deze werkzaamheden. Een snelle rekensom leert dan al snel dat een automated patch systeem zichzelf niet alleen terugverdiend, maar ook veel geld kan besparen.

KOSTEN VERSUS BATEN BIJ AUTOMATED PATCHING

Bij DTX duiken we graag in de techniek, onderzoeken we welke oplossingen goed werken en hoe we dit het beste kunnen inzetten voor onze opdrachtgevers. Eén van de oplossingen die uitblinkt is Automox. Met deze oplossing kun je patches op geautomatiseerde wijze uitvoeren, maar ook alle werkzaamheden daaromheen goed inrichten. Je kunt patches bijvoorbeeld uitvoeren wanneer ze beschikbaar zijn, maar ook periodiek. Je kunt daarnaast het systeem naar wens instellen en bijvoorbeeld regelen hoe vaak een eindgebruiker een update mag uitstellen.

Doordat het systeem volledig cloud-based is zijn alle werkzaamheden op afstand uit te voeren, daarnaast is het cross platform beschikbaar en kun je zelfs updates van derden installeren. Dit is erg voordelig door de grote hoeveelheid aan tools en software die we tegenwoordig tegenkomen in organisaties en doordat steeds meer collega’s zelf hun devices mogen uitkiezen. Door patches en updates te automatiseren met Automox heb je niet alleen overzicht, maar weet je ook zeker dat alle systemen altijd up-to-date zijn. Ook nu iedereen vanuit huis werkt. Daardoor houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden.

AUTOMOX

‘Wereldwijd zijn er steeds meer organisaties die sneller en efficiënter werken door het beheer van werkplekken en servers naar de cloud te verplaatsen. Daarmee voorkomen ze kwetsbaarheden en kunnen ze configuraties op zowel lokale- als externe sneller en goedkoper dan ooit beheren. Het cloud-native platform van Automox maakt het makkelijker om, ongeacht locatie, risico’s te verminderen. We zijn erg verheugd om samen met DTX onze oplossing naar Nederland en de Benelux te brengen.’ Russel Eddleman, VP of Channel Sales.

WAT LEVERT AUTOMATED PATCHING OP?

Ondertussen hebben we Automox een aantal keer mogen inzetten bij opdrachtgevers en zelf ervaren dat de oplossing al snel rendabel is. Automox wordt goedkoper naarmate je meer systemen toevoegt. Daarnaast betekent dit voor de gemiddelde organisatie dat als je meer dan een uur per jaar aan het handmatig updaten besteedt, Automox voordeliger is. Dit scheelt een hoop werk voor de IT-afdeling, die daardoor meer tijd over heeft voor andere zaken op de backlog.

Recent heeft Sedulo Group een onderzoek uitgevoerd naar de kosten van on-prem patching-oplossingen in vergelijking met cloudgebaseerde platforms en de resultaten spreken voor zich. Wist je bijvoorbeeld dat het beheren van externe teams met on-prem tools 350% meer kost dan cloudgebaseerde patch oplossingen? Patchen in de cloud biedt meer mogelijkheden en is gemakkelijk te schalen in vergelijking met on-premise.

WIL JE HET HELE ONDERZOEK LEZEN, INCLUSIEF DE VERGELIJKING MET WSUS EN SCCM OF AUTOMOX IN ACTIE ZIEN?

Bij één van onze opdrachtgevers hebben we Automox geïnstalleerd en in het eerste weekend lieten we alle patches en updates uitvoeren. Na dit weekend waren meer dan 80% van de gevonden kwetsbaarheden opgelost, op Automox beheerde systemen op deze locatie. Het uitvoeren van al deze werkzaamheden ging automatisch maar had zonder dit systeem zeker meerdere dagen werk van een IT-medewerker gekost.

Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Automox en de meerwaarde binnen jouw organisatie? We laten je graag zien hoe het werkt. Plan hieronder een geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in en we denken graag met je mee. 

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…
DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!