SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

De SOC Visibility Triad is een model dat in 2019 is gepubliceerd door onderzoeks- en adviesbedrijf Gartner. De triade (ook wel drie-eenheid) biedt organisaties handvatten waarmee de tijd die aanvallers in je netwerk kunnen zijn zodanig wordt beperkt, dat de kans op een succesvolle aanval significant afneemt. Dit kunnen organisaties doen door oren en ogen op de juiste plekken te positioneren en op deze plekken ook te acteren op afwijkingen. Het model bevat een drietal “pilaren”, welke in onze uitwerking individueel toegelicht worden.

leider in het SIEM Magic Quadrant van Gartner

InsightIDR sluit goed aan bij een organisatie zonder ervaring op het gebied van SIEM waarbij er geen security team aanwezig is, of waar beperkt tijd beschikbaar is om zich te verdiepen, maar die toch de noodzaak van security monitoring erkennen. 

Enkele voordelen:

  • InsightIDR kan binnen enkele dagen volledig operationeel zijn voor een groot scala aan use cases en alerts;
  • InsightIDR biedt de mogelijkheid om alerts te onderzoeken, zonder hiervoor complexe queryʼs te hoeven schrijven;
  • InsightIDR biedt alerts aan die kijken naar gedragingen (het zogeheten UEBA) van mensen en machines over verschillende logbronnen heen;
  • InsightIDR helpt organisaties weerbaarder te worden;
  • InsightIDR groeit mee door de diversiteit aan functionaliteiten;
  • InsightIDR geeft invulling aan de gehele SOC Visibility Triad.

we know it

Onze eXperts hebben allemaal hun eigen expertise binnen de producten en diensten die wij aanbieden.
We kunnen daarom zeggen dat we er verstand van hebben. Wij duiken de diepte in om voor jouw onderneming het beste uit IT te halen.

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.