Hoe werkt bitlocker?

BitLocker is schijfencryptie software ontwikkeld door Microsoft. Met BitLocker is het mogelijk om gegevens op een schijf te beschermen door middel van encryptie. Zonder schijfencryptie kan de (privacy)gevoeligedata op een schijf bij verlies of diefstal van een systeem benaderd worden door derden. BitLocker zorgt ervoor dat de gehele schijf versleuteld wordt. Hierdoor wordt data onleesbaar tenzij er een succesvolle authenticatie heeft plaatsgevonden. 

 

In deze whitepaper wordt de technische werking van BitLocker en z’n encryptiemethodiek beschreven. Gaan we in op de sterke en zwakke punten en sluiten we af met een conclusie en delen we onze aanbevelingen. Hulp nodig bij het activeren van bitlocker? Neem contact met ons op!

Whitepaper Downloaden

Laat hier je gegevens achter, en download de whitepaper!

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.