Zonder wachtwoord inloggen in de Microsoft diensten, Yubikey maakt dit mogelijk!

Yubico lanceerde 10 jaar geleden de eerste Yubikey, met als doel wachtwoord tot het verleden te laten behoren. De visie van de Yubikey is één beveiligingssleutel voor meerdere services met alsnog een goede beveiliging en gebruikerservaring. Yubico heeft opnieuw een grote stap vooruit gemaakt richting deze visie door het lanceren van een nieuwe Yubikey. De nieuwe sleutel met FIDO2 protocol wordt ondersteund door Windows 10 apparaten en Microsoft Azure Active Directory (Azure AD). Microsoft en Yubico hebben afgelopen tijd samengewerkt aan de ontwikkeling van de technische specificatie van het protocol FIDO2 en de beveiligingssleutel van Yubico. De Yubikey is het eerste FIDO2 authenticatieapparaat op de markt.

Wat betekent dit?

Organisaties hebben hierdoor de mogelijkheid om werknemers te laten inloggen zonder het gebruik van een wachtwoord. Door het gebruik van de Yubikey heeft u door simpelweg alleen de Yubikey in een usb poort te plaatsen toegang tot de Microsoft diensten zoals Office365, Azure en Windows 10. Ondertussen hebben Google en Mozilla ook aangekondigd wachtwoordloze authenticatie te gaan aanbieden.

Hoe werkt dit?

FIDO2 is gebaseerd op sterke cryptografie. U heeft voor de Yubikey geen additionele drivers nodig. De nieuwe Yubikey ondersteund verschillende inlogmethodes.

  • Single Factor (Yubikey wachtwoordloze login, Pincode of wachtwoord).
  • 2Factor (Wachtwoord en een gegenereerde wisselende code).
  • Multi Factor (Verplicht aangesloten Yubikey + Pincode of wachtwoord).

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de Yubikey of wilt u meer informatie over deze inlogmethode?

 

Neem dan contact op met samenwerken@dtx.nl

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.