Veilige email begint bij jezelf.

Voor een bedrijf is niets zo vervelend als spam of phishing berichten. Namens de bedrijfsnaam worden verstuurd. Het levert reputatieschade op en kan verstrekkende gevolgen hebben. Voor relaties en/of het vertrouwen dat relaties in het bedrijf hebben.

Hackers en ‘Phishers’ worden steeds inventiever en de mails die ze versturen zijn vaak heel moeilijk van bonafide berichten te onderscheiden. De tijd van in slecht Engels geschreven berichten is definitief voorbij! 

 

Er is een veelvoud aan termen (phishing, whaling, spear-phishing, smishing, vishing en social media phishing) voor deze aanvallen die allemaal doelen op hetzelfde; het onder valse voorwendselen trachten om geld buit te maken van slachtoffers. 

 

Doormiddel van technische maatregelen als DMARC/DKIM en SPF kan het phishers onmogelijk gemaakt worden om nog namens uw bedrijf email te verzenden. Daarnaast heeft een correcte implementatie van deze maatregelen als neveneffect dat de email van jouw bedrijf een veel hogere mate van aflevering krijgt. Vanzelfsprekend kunnen de specialisten van DTX deze maatregelen bij jouw bedrijf implementeren! Dit is echter slechts een klein deel van de maatregelen die je als bedrijf dient te treffen. 

 

Het beschermen van het eigen bedrijf is een stap in de goede richting. Maar beschermt je nog niet tegen de aanvallen die direct op jouw bedrijf en jouw medewerkers worden uitgevoerd. Hier zijn de eigen medewerkers de beste verdedigingslinie. DTX heeft een eigen in-house tool ontwikkeld waarmee we phishing attacks kunnen simuleren. Op deze wijze wordt bewustheid bij de medewerkers gecreëerd. En achteraf worden deze acties opgevolgd door bewustzijnstrainingen. 

 

Benieuwd hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen? Om optimaal beschermd te zijn tegen deze aanvallen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag! 

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.