Onedrive herstel van bestanden ook bij Ransomware besmetting

Microsoft heeft eerder dit jaar een Onedrive functie geïntroduceerd die het gemakkelijker maakt om te herstellen van ransomware aanvallen. Gebruikers van OneDrive kunnen ‘File restore / Bestandsherstel ‘ gebruiken om eenvoudig bestanden van elk gewenst moment in de afgelopen 30 dagen te herstellen. Als u per ongeluk een bestand verwijdert, kunt u het herstellen, of als u een paar foutieve wijzigingen aanbrengt en wilt teruggaan naar een eerder automatisch opgeslagen kopie. Als OneDrive massale mutaties van cloudbestanden detecteert, waarschuwt Microsoft gebruikers via een e-mail of een melding op uw mobiel of desktop en kunt u met een herstelproces snel een herstel uitvoeren.

Naast deze herstelfunctie voor bestanden, heeft Microsoft ook wachtwoordbeveiligde koppelingen binnen Onedrive toegevoegd. Voor het delen van bestanden in OneDrive kunt u nu gebruik maken van verschillende beveiligingsopties. Het is mogelijk om koppelingen aan specifiek geselecteerde personen beschikbaar te stellen. U wordt dan ook op de hoogte gebracht als deze persoon de door u verstuurde link heeft gebruikt om het bestand te openen. Het gebruik van zogenaamde ‘anonieme’ Gastkoppelingen, waarmee een ieder die beschikt over de koppeling het bestand kan openen raden wij ten zeerste af in zakelijke omgevingen. Het is mogelijk om voor alle gebruikers in uw organisatie deze optie uit te schakelen, delen kan dan enkel nog beveiligd. Hiermee biedt u een goed alternatief aan voor de publiek beschikbare filesharing diensten, zoals wetransfer, zonder dat u de grip op uw data verliest.

 

Wilt u meer weten over het veilig gebruiken van Onedrive binnen uw organisatie? Neem dan contact op met samenwerken@dtx.nl

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.