Is het installeren van software updates nog echt zo belangrijk?

Deze week staat in het teken van software updates. Een onderwerp dat veel organisaties bezighoudt. Maar waarom is het nu zo belangrijk. Waarom gaat de 80/20 regel niet op als het neerkomt op software updates oftewel patches?

Waarom is het zo belangrijk?

Een punt waar menig organisaties vraagtekens bij heeft. Is het nu echt zo belangrijk? Het antwoord hierop is een volmondig “JA”. In deze paragraaf gaan we dieper in op de noodzaak en waarom je als organisatie hier tijd en energie in moet steken.

 

Uit onderzoek uitgevoerd door Ponemon. Is gebleken dat van de organisaties die in de afgelopen twee jaar een datalek hebben ervaren. In 57% van de gevallen gebruik is gemaakt van een kwetsbaarheid, waar een patch voor beschikbaar was.

 

Hetzelfde onderzoekt meldt tevens dat 34% van de organisaties wisten, dat ze kwetsbaar waren maar geen actie hadden ondernomen. Zorg dat jouw organisatie niet hetzelfde overkomt en start vandaag nog met het opzetten van een gedegen patchmanagement-proces.

Tips voor het installeren van software updates:

  • Installeer je voor het eerst sinds lange tijd software updates? Hou er dan rekening mee dat dit enige tijd gaat duren en apparaten meerdere keren moeten herstarten. Zolang je dit structureel en consequent aanpakt, zal de overlast steeds minder worden.
  • Zorg dat je inzicht krijgt in de geïnstalleerde updates. Op deze manier weet je of je volledig bent of dat er nog apparaten niet correct zijn bijgewerkt. Volledigheid is essentieel, één kwetsbare machine kan voldoende zijn om een heel netwerk over te nemen.
  • Zorg dat je een test groep hebt die een goede dwarsdoorsnede van de organisatie is. Op die manier kun je goed inschatten wat de impact gaat zijn op jouw organisatie.

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.