Intune de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft

Intune (onderdeel van de Enterprise Mobility & Security suite) is een oplossing van Microsoft voor op cloud gebaseerde mobile device management (MDM), mobile application management (MAM) en computer management gecombineerd in één dienst. Intune maakt direct gebruik van Azure Active Directory waar alle (bedrijf)accounts en de informatie daarvan gehuisvest zijn. Op deze manier kan je specifiek voor deze bedrijfsaccounts de toegang en regels bepalen op meerdere soorten besturingssystemen en apparaten zoals bijvoorbeeld Windows, Android en iOS; en dit alles kan je doen vanuit de Azure web-portal.

Rond het derde kwartaal van 2015 is Intune begonnen aan zijn reis als de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft. Microsoft zag een overeenkomstige toename in het bedrijfsgroeiresultaat en de backend operaties. Er zijn maatregelen getroffen, maar Microsoft wilde een voorsprong nemen om op schaal de drukte van services voor te zijn. In de maanden erna zijn er dan ook belangrijke keuzes gemaakt m.b.t. veranderingen in de manier waarop de services worden ontworpen en beheerd.

 

Tegen april 2016 waren de resultaten nog steeds zeer bemoedigend. Er was een enorme verbetering in de clusterstabiliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Dit werd ook gevoeld door de klanten, zij gaven zeer positieve reacties op de verbeteringen die zijn aangebracht in de betrouwbaarheid en in de stabiliteit van Intune.

 

Vandaag de dag bevinden de meeste services van Intune zich nog steeds continu onder de oranje lijn qua performance en blijft Microsoft de capaciteitsplanningsmodellen voortdurend evalueren en onderzoeken.

 

DTX is Microsoft Gold partner op het gebied van Enterprise Mobility and Security en beheert op dit moment meer dan 6000 verschillende mobiele apparaten binnen Intune voor verschillende klanten. Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe Intune jouw business meer kan vormgeven? Neem dan contact op met samenwerken@dtx.nl.

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.