Hoe beveiligen wij bedrijfsdata op mobiele apparaten?

Hoe zit het met bedrijfsdata op mobiele apparaten? De meeste mensen vinden het erg prettig om op hun mobiele apparaat bedrijfsmail te kunnen lezen en of beantwoorden. Maar wat gebeurt er met deze bedrijfsdata? Mag iedereen deze data bekijken, opslaan en bewerken? Is het nog te achterhalen waar deze bedrijfsdata staat opgeslagen?

Er zijn verschillende oplossingen om bedrijfsgegevens te beveiligen. Microsoft biedt voor dit doel een oplossing die Intune heet aan. Naast het beveiligen van bedrijfsdata op mobiele apparaten kan Intune ook computers beheren en bedrijfspolicies afdwingen.

Wat is er mogelijk met Intune

Je kunt binnen Microsoft Intune op 2 manieren bedrijfsgegevens beveiligen.

  1. Mobile Application Management (MAM).
  2. Mobile Device Management (MDM).

 

Wat houdt dit precies in?

Mobile Application Management (MAM)

Deze manier van beveiligen is het best geschikt voor persoonlijke apparaten. Op deze manier beveilig je niet het apparaat. Met MAM beveilig je alleen de gepubliceerde apps. Omdat je binnen de apps moet inloggen met je e-mailadres en wachtwoord ziet de app wanneer er een bedrijfsbeleid actief is en gaat deze gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de apps beveiligen met een toegangscode.

 

Mobile Device Management (MDM).

Deze manier van beveiligen is het best geschikt voor bedrijfsapparaten. Op deze manier beveilig je niet alleen de apps, maar beveilig je de mobiele apparaten zelf. Om Mobile Device Management te activeren moet je het mobiele apparaat registreren door middel van de Intune bedrijfsportal app.

Wat kan de beheerder zien?

  • Model en Serienummer.
  • OS + versie.
  • Geïnstalleerde Apps.
  • Nummer van toestel.
  • Apparaat locatie.

Wat kan de beheerder nog meer

  • Apparaatinstellingen afdwingen (bijvoorbeeld, camera blokkeren. Pushmeldingen uitzetten, iCloud blokkeren).
  • Wifi-instellingen instellen.

 

Door Mobile Device Management te gebruiken is er veel meer mogelijk met Microsoft Intune ten opzichte van Mobile Application Management. Echter is het niet wenselijk dat wanneer je jouw persoonlijke apparaat gebruikt dat de beheerder deze rechten heeft. Daarom is het erg afhankelijk van de wensen van de klant welke oplossing je gaat inzetten. Uiteraard is het ook mogelijk om beide manieren naast elkaar te gebruiken.

Benieuwd naar hoe wij Microsoft Intune kunnen inzetten om jullie bedrijfsdata te beveiligen? Schroom dan niet om contact op te nemen met samenwerken@dtx.nl

Related blogs

Automox vs WSUS

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...
SOC Visibility Triad

SOC Visibility Triad

Een robuust programma voor het detecteren van bedreigingen moet tenminste bestaan uit technologie voor het detecteren van dreigingen op het netwerk, servers en werkplekken binnen en buiten de organisatie.

Lees verder ...

DTX.nl gebruikt cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en deze zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze website, gaan wij er van uit dat u hier mee instemt.