Automox vs. WSUS

Automox-vs-WSUS

Het uitvoeren van updates en patches is essentieel. Het zijn terugkerende werkzaamheden, waarbij in veel organisaties de complexiteit toeneemt. Dat heeft grotendeels te maken met de onlinewereld waarin we leven, waarbij zowel aan de kant van opdrachtgevers als bij organisaties de hoeveelheid software toeneemt. We zijn steeds vaker afhankelijk van software om onze dienstverlening en werkzaamheden op peil te houden. Daarom zien steeds meer organisaties het belang van patching in en stappen over op systemen die dit proces kunnen optimaliseren. Dit is niet alleen efficiënter, maar ook een stuk veiliger.

Weten of automated patching iets voor jou is? Lees dan ook dit artikel:
Wat is patch management?

Updates lossen bugs op, verminderen het risico op downtime of crashes en zorgen voor stabiele software. Wil je patches en updates ook automatisch uitrollen? Dan heb je verschillende opties. Er zijn twee grote aanbieders op de markt te onderscheiden: Automox en WSUS. We zetten van beide aanbieders een aantal voor- en nadelen op een rij.

Wat is WSUS?

WSUS staat voor Microsoft Windows Server Update Services (WSUS) en is ontwikkeld door Microsoft. Het is een service waarmee organisaties de uitrol van updates, van alle Microsoft producten, kunnen beheren. Met dit systeem kun je updates en patches eenmalig downloaden en vervolgens uitvoeren op alle aangesloten computers. Dit is minder belastend voor het netwerk en zorgt ervoor dat de IT-afdeling volledig in control is.

Voordelen van WSUS

  • Bespaard bandbreedte door patchsoftware op één bron samen te voegen voor intranetdistributie. Dit voorkomt dat elk device updates afzonderlijk download, waardoor overbelasting kan ontstaan tijdens patchdagen.
  • Verbeterde rapportagemogelijkheden ten opzichte van automatische updates van Windows

Nadelen van WSUS

  • Internet is noodzakelijk om externe machines te ondersteunen.
  • Het biedt geen ondersteuning voor besturingssystemen van derden

Wat is Automox?

Automox is een cloud-native product voor patchbeheer. Het biedt geautomatiseerd patchbeheer voor meerdere besturingssystemen, waardoor de IT afdeling weer controle krijgt over alle IT in de organisatie. Ze kunnen op afstand alle systemen op software scannen, patches inplannen en ook regels meegeven. Het systeem is volledig cloud based en het fijne is dat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden zonder dat de eindgebruiker hier last van heeft.

Voordelen van Automox

  • Het systeem werkt ongeacht netwerk grenzen, waardoor beheerders laptops en werkstations op afstand kunnen beheren, evenals cloud gebaseerde virtuele machines, containers en microservices.
  • De prijzen van Automox zijn overzichtelijk, waardoor klanten eenvoudig kunnen plannen en opschalen zonder onvoorziene kosten of wijzigingen in verband met hardware, ondersteuning of andere componenten. Automox wordt goedkoper naarmate je meer systemen toevoegt.

Nadelen van Automox

  • Automox heeft een internetverbinding nodig om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van zijn productsuite.

Meer weten over de verschillen tussen Automox en WSUS?

Recent heeft Sedulo Group een onderzoek uitgevoerd naar de kosten van on-prem patching-oplossingen in vergelijking met cloudgebaseerde platforms en de resultaten spreken voor zich. Wist je bijvoorbeeld dat het patchen van on-prem tools voor het beheren van teams die extern werken 350% meer kost dan cloudgebaseerde patch oplossingen voor diezelfde teams? Patchen in de cloud biedt meer mogelijkheden en is gemakkelijk te schalen in vergelijking met on-premise.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
Hoe kan 1Password worden aangesloten aan InsightIDR met de kracht van InsightConnect?

Hoe kan 1Password worden aangesloten aan InsightIDR met de kracht van InsightConnect?

In deze blog wordt uitgelegd hoe je 1Password kan aansluiten aan InsightIDR met de kracht van Insightconnect.
DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

Met de ‘Microsoft Advanced Specializations’ ontwikkeld Dutch Technology eXperts zich verder op de Microsoft Security partner status, het resultaat van 25 jaar partnership met Microsoft.
Merry Christmas & Happy new year!

Merry Christmas & Happy new year!

Als eXperts van DTX kijken we terug op een bijzonder mooi jaar en fijne samenwerking. Wij kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking in 2024. Feestelijke groet van alle…