Hoe werkt GeoDNS

golobal-hyper-scale-enterprise-grade-infrastructure

Als je gebruik maakt van Office 365 is het heel erg belangrijk dat je de juiste DNS servers gebruikt binnen je infrastructuur. Het gebruiken van de juiste DNS servers zorgt ervoor dat je het kortste pad bewandeld naar het Microsoft-netwerk dat zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt. Hiervoor is GeoDNS ontworpen.

Waarom gebruik je GeoDNS?

Stel je gebruikt op je lokale netwerk een DNS server die geen GeoDNS ondersteunt en je maakt gebruik van Office 365 / Azure services. Elke keer dat er een verzoek gedaan wordt voor portal.azure.com of portal.office.com krijg je de IP-adressen terug uit Redmond of Washington. Je gaat dan dus voor het gebruik van bijvoorbeeld Sharepoint services eerst over het trage Internet naar Redmond toe, om vervolgens over het snelle Microsoft-netwerk terug te gaan naar Amsterdam (waar je data staat). Het spreekt voor zich dat dit een stuk trager zal werken dan wanneer je direct het IP-adres uit Amsterdam zou hebben teruggekregen van de DNS server.

Als je gebruik maakt van Office 365 is het heel erg belangrijk dat je de juiste DNS servers gebruikt binnen je infrastructuur. Het gebruiken van de juiste DNS servers zorgt ervoor dat je het kortste pad bewandeld naar het Microsoft-netwerk dat zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt. Hiervoor is GeoDNS ontworpen.

golobal hyper scale enterprise grade infrastructure

GeoDNS goed implementeren

Microsoft is permanent bezig om zijn Azurenetwerk dichter naar de eindgebruiker (jij) te brengen. Dit worden Service Front Doors genoemd. Zorg ervoor dat je de weg kiest met de minste latency op elke locatie waar Azure en/of Office 365 services worden gebruikt. Je gebruikers zullen je dankbaar zijn!

GeoDNS Office365 Cloud moves closer to end users

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

DTX & IT=Alkmaar - Microsoft Copilot.

Samen met IT=Alkmaar organiseerden we ons allereerste publieke event van 2024, gewijd aan het fascinerende onderwerp: Microsoft Copilot. Een avond vol inspiratie, kennisdeling, nieuwe connecties en heerlijke pizza! De 3e…
Dutch Women in Tech - DTX Event

Dutch Women in Tech - DTX Event

Tijdens het Dutch Women in Tech & DTX stond vrouwelijk leiderschap centraal. Wyke Nieuwenhuizen MSc nam ons in haar reis naar vrouwelijk leiderschap. Een bijzonder inspirerend, persoonlijk verhaal vanuit kwetsbaarheid…
DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!

DTX uitgeroepen door Rapid7 als EMEA Vulnerability Management Partner van 2024!