Mobile device management

Hebben jouw medewerkers een telefoon van de zaak? Als je die laat configureren via MDM, verklein je de risico’s op gelekte of gestolen bedrijfsdata aanzienlijk.

Mobiele apparaten worden steeds belangrijker in de werkomgeving. Denk bijvoorbeeld aan smartphones die medewerkers in bruikleen krijgen voor zakelijke belletjes, appjes en het beheer van sociale media of andere marketingtools.

Omdat werknemers deze mobiele apparaten ook buiten de muren van het kantoor gebruiken, is de kans dat deze apparaten gestolen worden of kwijtraken relatief groot. 

 

Bij apparaten die niet goed geconfigureerd zijn, is het vervolgens een fluitje van een cent om zakelijke data via diverse apps te kopiëren en verspreiden. Medewerkers kunnen ook per ongeluk (of uit onwetendheid) gevoelige informatie delen met derden. Het is dus belangrijk om zakelijke gegevens die op het apparaat staan goed te beschermen, zodat je met een gerust hart telefoons kunt uitdelen aan je medewerkers. 

interactie-scaled

Hoe kunnen we jou helpen?

De eXperts van DTX kunnen mobiele platformen van iOS en Android ondersteunen en beveiligen volgens de laatste richtlijnen. We zorgen ervoor dat je medewerkers alle functionaliteiten van het apparaat veilig kunnen gebruiken en dat het risico beperkt is wanneer een telefoon kwijtraakt. Om dit te realiseren, maken wij gebruik van Microsoft Endpoint Manager (voorheen Intune). Er zijn verschillende manieren waarop onze eXperts je kunnen ondersteunen bij Mobile Device Management:

Wij onderhouden (eventueel in samenwerking met jullie IT team) het volledige platform en verzorgen de configuratie en beveiliging van alle mobiele apparaten. Onze eXperts zijn en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek en kunnen deze implementeren in de mobiele omgeving van je onderneming. Bovendien bespaart het je een hoop tijd, omdat je zelf niet hoeft uit te zoeken hoe dit werkt.

Je houdt altijd zelf grip op alle data en je medewerkers kunnen aan de slag in een veilige werkomgeving, zonder belemmeringen.

DTX kan mobiele (door ons beveiligde) apparaten direct thuis bij je medewerkers laten bezorgen. Het enige wat medewerkers hoeven te doen om hun device veilig te gebruiken, is het apparaat inschakelen en hun e-mailadres en wachtwoord invoeren.

Neem contact op

Casus

Bedrijfsdata beveiligen op mobiele apparaten

Tegenwoordig is bedrijfsdata overal bereikbaar, ook via de telefoons van jouw personeel. Maar wat nou als iemand zijn telefoon gestolen wordt of verliest?

mobile-device-manamgement-scaled-1

Onze partners

Microsoft

DTX is al ruim 20 jaar Microsoft partner en is zelfs Elite partner. Als je optimaal gebruik wilt maken van jouw Microsoft licenties, dan ben je bij DTX aan het juiste adres.