TKP

TKP

TKP is één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Ruim 3,8 miljoen Nederlanders en 23 fondsen vertrouwen op hun dienstverlening. Met ruim 900 specialisten werkt TKP dagelijks aan het beste digitale pensioenplatform.

Behoefte TKP

Vanuit security office en een privacy project kwam de behoefte naar voren om meer inzicht en beheersing te krijgen op bestanden met persoonsgegevens binnen de ongestructureerde data (persoonlijke- en afdelingsmappen). Een aantal van de wensen:

  • Ondersteuning bij de bepaling van eigenaarschap van data.
  • Inzicht in de locaties en bestanden met persoonsgegevens voor security office en de eigenaren van de data. Om archiveer/opruimprojecten te ondersteunen.
  • De principes ‘least privilege’ en ‘need to know’ naar een hoger niveau te brengen.
  • Een complete audittrail op gebeurtenissen op (gevoelige) data en alerting op verdachte events.


Dienstverlening DTX

Als partner van Varonis werd DTX geïntroduceerd. Voor TKP was het belangrijk om snel zelfstandig up and running te zijn met het pakket en niet voor lange tijd afhankelijk te blijven van een leverancier. Maar wel ad-hoc naar behoefte ondersteuning kunnen krijgen. Wij hebben daarom onze implementatie aanpak voorgesteld waarin we gezamenlijk de installatie en configuratie neerzetten. Daarna ondersteunen we op afstand bij het creëren van rapportage of het fine tunen van de dataclassificatie regels. Nu volgt alleen nog een tweedaagse training zodat TKP volledig zelfstandig met de verschillende modules aan de slag kunnen.


Quote
Martijn Oosterveld Security Officer TKP

“Na de kennismaking met DTX bleek hun werkwijze voor implementatie en ondersteuning het beste bij TKP te passen. DTX kwam op ons over als een no-nonsense bedrijf met veel expertise. De verwachtingen die we hadden bij DTX zijn waargemaakt. Deze mening is gedeeld door alle partijen die vanuit TKP betrokken waren bij de implementatie van Varonis. De implementatie is soepel gegaan en de problemen die we onderweg tegenkwamen zijn snel opgelost. Het is ook gebleken dat DTX tijdig en adequaat reageert bij technische en functionele vragen vanuit TKP. DTX heeft ons ook geholpen met het aantonen van de business waarde richting de privacy projectleden en stakeholders vanuit de business. Wat zeer waardevol is geweest. Bij de implementatie van Varonis heeft DTX het vertrouwen gewonnen als een van de vaste leveranciers voor TKP op het gebied van security oplossingen. We zijn dan ook al begonnen met het verkennen van een mogelijk volgende samenwerking met DTX.”