Intune de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft

windows-intune-logo (1)

Intune (onderdeel van de Enterprise Mobility & Security suite) is een oplossing van Microsoft voor op cloud gebaseerde mobile device management (MDM), mobile application management (MAM) en computer management gecombineerd in één dienst. Intune maakt direct gebruik van Azure Active Directory waar alle (bedrijf)accounts en de informatie daarvan gehuisvest zijn. Op deze manier kan je specifiek voor deze bedrijfsaccounts de toegang en regels bepalen op meerdere soorten besturingssystemen en apparaten zoals Windows, Android en iOS; en dit alles kan je doen vanuit de Azure web-portal.

microsoft intune blog 768x327 1

Rond het derde kwartaal van 2015 is Intune begonnen aan zijn reis als de snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft. Microsoft zag een overeenkomstige toename in het bedrijfsgroeiresultaat en de backend operaties. Er zijn maatregelen getroffen, maar Microsoft wilde een voorsprong nemen om op schaal de drukte van services voor te zijn. In de maanden erna zijn er dan ook belangrijke keuzes gemaakt m.b.t. veranderingen in de manier waarop de services worden ontworpen en beheerd.

Tegen april 2016 waren de resultaten nog steeds zeer bemoedigend. Er was een enorme verbetering in de clusterstabiliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Dit werd ook gevoeld door de klanten, zij gaven zeer positieve reacties op de verbeteringen die zijn aangebracht in de betrouwbaarheid en in de stabiliteit van Intune.

Vandaag de dag bevinden de meeste services van Intune zich nog steeds continu onder de oranje lijn qua performance en blijft Microsoft de capaciteitsplanningsmodellen voortdurend evalueren en onderzoeken.

DTX is Microsoft Gold partner op het gebied van Enterprise Mobility and Security en beheert op dit moment meer dan 6000 verschillende mobiele apparaten binnen Intune voor verschillende klanten. Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe Intune jouw business meer kan vormgeven? Neem dan contact op met contact@dtx.nl.

Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in de markt en de diensten van DTX.

Name(Vereist)
Recente artikelen
Hoe kan 1Password worden aangesloten aan InsightIDR met de kracht van InsightConnect?

Hoe kan 1Password worden aangesloten aan InsightIDR met de kracht van InsightConnect?

In deze blog wordt uitgelegd hoe je 1Password kan aansluiten aan InsightIDR met de kracht van Insightconnect.
DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

DTX verzekert de ‘Microsoft Cloud Security Advanced Specialization’

Met de ‘Microsoft Advanced Specializations’ ontwikkeld Dutch Technology eXperts zich verder op de Microsoft Security partner status, het resultaat van 25 jaar partnership met Microsoft.
Merry Christmas & Happy new year!

Merry Christmas & Happy new year!

Als eXperts van DTX kijken we terug op een bijzonder mooi jaar en fijne samenwerking. Wij kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking in 2024. Feestelijke groet van alle…