Hebben wij encryptie voor hardeschijven nodig?

Dit was onlangs een onderwerp van discussie. Waarom zou u als organisatie hardeschijf encryptie inschakelen? Onze professionele mening is “Ja”, elke organisatie zou gebruik moeten maken van hardeschijf encryptie op fysieke apparaten zoals laptops, desktops, mobiele telefoons en tablets. Zowel Android, Apple(FileVault) als Microsoft(Bitlocker) bieden vanuit het besturingssysteem encryptie aan.

Wat is encryptie?

Encryptie is het versleutelen van data om te voorkomen dat onbevoegden deze data kunnen inzien. U kunt dit het beste vergelijken met een goed slot op de voordeur om te voorkomen dat onbevoegden uw eigendom betreden.

Het voordeel is dat uw data extra beschermd is. Bij verlies of diefstal kan een onbevoegde niet zomaar bij uw data.

U verkleint de impact bij verlies van een apparaat. Voor de AVG kunt u aantonen dat u maatregelen heeft genomen om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Het nadeel kan zijn dat beheerlast toeneemt. Herstelcodes moeten goed en veilig opgeslagen worden. Indien dit niet gebeurd kan er een situatie ontstaan dat het apparaat gewist moet worden voordat deze weer bruikbaar is.

In het verleden kon dit een negatieve invloed hebben op de systeemprestaties. Dit is vandaag de dag niet meer van toepassing.

Ons advies, schakel dit vandaag nog in!

Download(s)

Pictogram
SOC Visibility Triad
1 bestand(en) 346.78 KB
Download

We make IT

Wilt u een IT partner die met u mee denkt en het beste uit uw IT omgeving haalt?
Dan bent u bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak

We make IT

Wil jij een IT partner die met je mee denkt en het beste uit jouw IT omgeving haalt?
Dan ben je bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak