Cybersecurity – Is jouw ICT omgeving goed beveiligd?

Cybersecurity, een veel gebruikte term op het Internet, maar begrijpt iedereen ook de impact? Door cyberaanvallen als ‘Wannacry en Petya – Ransomware’ zijn bij veel Nederlandse bedrijven de ogen geopend, maar nog lang niet bij iedereen. Ook de angst voor datalekken met persoonsgegevens wordt steeds groter, daarnaast wordt Nederlandse en Europese wetgeving steeds strenger. (AVG/GDPR)

Naar overzicht

Doordat steeds meer bedrijven slachtoffer zijn van de cyberaanvallen wordt er meer nagedacht over hoe men zich kan verdedigen tegen een cyberaanval. Iedere week is er in het nieuws te lezen dat er ergens in de wereld weer een grote cyberaanval heeft plaatsgevonden. Denk aan; bestanden die versleuteld worden opgeslagen die je vervolgens tegen betaling weer kunt (laten) ontsleutelen. De zogenaamde bruteforce attacks waarmee accounts worden gehackt en zo gegevens ongewild uitgelekt worden. Daarnaast zijn ‘phishing mails’ ook razend populair.

De impact van een hack kan rampzalige gevolgen hebben voor uw bedrijf. De vraag die vaak onbeantwoord blijft is bij wie de verantwoordelijkheid voor de juiste beveiliging ligt. Is dat bij u, uw ICT partij omdat het hier gaat om een technisch mankement? Is er sprake van fraude door iemand van de financiële afdeling?

Vaak wordt er gedacht dat cybercriminaliteit alleen voorkomt bij grote bedrijven, maar niets is minder waar. Vaak zijn het de MKB bedrijven waar de cybersecurity minder goed geregeld is en de verantwoordelijkheid bij de ICT partij komt te liggen zonder dat hier duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Door op voorhand een risico-analyse uit te voeren en duidelijkheid te scheppen over de verantwoordelijkheden die eenieder heeft bij het beveiligen van uw bedrijfsdata kan een hoop ellende voorkomen worden.

Kunt u onze hulp goed gebruiken bij het inschatten van de risico’s die uw bedrijf op dit moment loopt, neem dan contact met ons op.

We make IT

Wilt u een IT partner die met u mee denkt en het beste uit uw IT omgeving haalt?
Dan bent u bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak

We make IT

Wil jij een IT partner die met je mee denkt en het beste uit jouw IT omgeving haalt?
Dan ben je bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak