Backup van data in Office365

Backup dat zit toch inbegrepen in mijn Office365 licentie? Deels, de verschillende abonnementen van Office365 bieden op verschillende manieren hoge beschikbaarheid van uw gegevens. Eenvoudig gezegd draagt Microsoft zorg voor de beschikbaarheid van de Office365 infrastructuur en daarmee ook de data die u opslaat in Onedrive maar ook uw emails. Waarom dan toch nog een aparte backup oplossing?

Beschikbaarheid door middel van replicatie

Microsoft draagt zorg voor een hoge beschikbaarheid van de infrastructuur en de opgeslagen data door middel van replicatie. Dat betekent dat de data op meerdere plaatsen wordt opgeslagen, in geval van calamiteiten in datacenter A staat de data ook nog in datacenter B. Echter wijzigingen en ook verwijderen van data wordt natuurlijk ook gerepliceerd over de verschillende Microsoft datacenters.

Business premium vs E3

Over de verschillen tussen Office365 Business Premium en Office365 E3 is al veel geschreven. In het kader van back-up en retention zijn de belangrijkste verschillen dat bij Business premium er geen mail archiving, export, data loss prevention e.d is in begrepen. Dit kan grotendeels worden ondervangen door het inzetten van een additioneel backup product voor Office365 zoals Veeam Backup voor Office 365.

Veeam Backup voor Microsoft Office 365

Stelt u in staat om veilig back-ups van Office 365 te maken en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Bescherm uw Office 365-datategen per ongeluk wissen, beveiligingsrisico’s en hiaten in de retention policy.
  • Herstel afzonderlijke Office 365-items snel, flexibele herstelopties.
  • Voldoe aan wettelijke en compliance vereistenmet efficiënte eDiscovery van Office 365-back-uparchieven.

Doorzoeken van mailarchieven

Verder biedt Veeam een krachtig instrument (eDiscovery) voor het doorzoeken van Office 365 archieven. Dit kan noodzakelijk zijn in verband met regelgeving of compliance vereisten. Met eDiscovery kunt u met behulp van geavanceerde zoekfuncties en flexibele herstel- en exportopties data herstellen.

Backup van Onedrive

In de recent aangekondigde versie van Veeam Backup voor Office365 (versie 2) is ook een mogelijkheid opgenomen om Onedrive voor bedrijven mee te nemen in de backup. Naast Onedrive is er ook ondersteuning voor Sharepoint. En ook hier beschikt Veeam over een Explorer zodat het mogelijk is individuele files of mappen te restoren naar een bepaalde locatie. Overigens maakt Onenote ook gebruik van dezelfde opslag techniek en zodoende kan van Onenote ook met Veeam een backup gemaakt worden.

Wil je meer weten over Veeam Backup of de verschillende mogelijkheden binnen de Office365 versies? Neem dan contact op met samenwerken@dtx.nl

We make IT

Wilt u een IT partner die met u mee denkt en het beste uit uw IT omgeving haalt?
Dan bent u bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak

We make IT

Wil jij een IT partner die met je mee denkt en het beste uit jouw IT omgeving haalt?
Dan ben je bij Dutch Technology eXperts aan het juiste adres!

Bel mij voor een afspraak