Onedrive herstel van bestanden ook bij Ransomware besmetting

Microsoft heeft eerder dit jaar een Onedrive functie geïntroduceerd die het gemakkelijker maakt om te herstellen van ransomwareaanvallen. Gebruikers van OneDrive kunnen ‘File restore / Bestandsherstel ‘ gebruiken om eenvoudig bestanden van elk gewenst moment in de afgelopen 30 dagen te herstellen. Als u per ongeluk een bestand verwijdert, kunt u het herstellen, of als u een paar foutieve wijzigingen aanbrengt en wilt teruggaan naar een eerder automatisch opgeslagen kopie. Als OneDrive massale mutaties van cloudbestanden detecteert, waarschuwt Microsoft gebruikers via een e-mail of een melding op uw mobiel of desktop en kunt u met een herstelproces snel een herstel uitvoeren. Naast deze herstelfunctie voor bestanden, heeft Microsoft ook wachtwoordbeveiligde koppelingen binnen Onedrive toegevoegd. Voor het delen van bestanden in OneDrive kunt u nu gebruik maken van verschillende beveiligingsopties. Het is mogelijk om koppelingen aan specifiek geselecteerde personen beschikbaar te stellen. U wordt dan ook op de hoogte gebracht als

Lees meer

De snelst groeiende business in de geschiedenis van Microsoft

Intune (onderdeel van de Enterprise Mobility & Security suite) is een oplossing van Microsoft voor op cloud gebaseerde mobile device management (MDM), mobile application management (MAM) en computer management gecombineerd in één dienst. Intune maakt direct gebruik van Azure Active Directory waar alle (bedrijf)accounts en de informatie daarvan gehuisvest zijn. Op deze manier kan je specifiek voor deze bedrijfsaccounts de toegang en regels bepalen op meerdere soorten besturingssystemen en apparaten zoals bijvoorbeeld Windows, Android en iOS; en dit alles kan je doen vanuit de Azure web-portal.

Lees meer

CEO Fraude – hoe bescherm ik mijzelf?

Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat het bioscoopbedrijf Pathe ruim 19 miljoen euro is kwijtgeraakt aan CEO fraude. Dit komt nu aan het licht omdat de CFO zijn ontslag vanwege de affaire heeft aangevochten. Van veel zaken van CEO fraude wordt uit angst voor reputatieschade dan ook geen aangifte gedaan.

De term CEO fraude is in zekere zin niet helemaal correct want bij deze vorm van internetoplichting is het doelwit vaak de CFO. Hij/zij denkt te handelen in opdracht van de CEO en voert een frauduleuze transactie uit.

Lees meer